Geschreven door

Travelplanner Wendy Meijer,

zoekt u een TravelXL Beuk kantoor.....

Klik hier voor één van onze kantoren

Zuid Afrika het land van Nelson Mandela en de apartheid, maar ook van voetbal, Vuvuzela’s en vrolijke jongens rennend achter een bal. Het land van de Tafelberg, Kaap de Goede Hoop en herinneringen aan koloniale tijden. Wat zou ik gaan zien in Zuid Afrika? Ik stelde mij een prachtig land voor met wilde dieren, mooie landschappen, wijnboerderijen en unieke accommodaties. Vol verwachting ging ik naar Zuid Afrika. De planning was om ons in één week tijd een indruk te geven van het land en ons de hoogtepunten te laten zien. Zouden onze verwachtingen uitkomen?

Big Five

Als je naar Zuid Afrika gaat mag een safari niet ontbreken. Vanuit Johannesburg vertrokken wij richting de omgeving van het Krugerpark. Een lange rit. Onze koffiestop was in Middelburg. Het is erg leuk om zo ver van huis Nederlandse namen op de verkeersborden te zien. Rond lunchtijd werden we in de prachtige tuin van Highland Rose Country House verwend met ons eerste Afrikaanse gerecht; Bobotie, een ovenschotel met gehakt en kruiden uit de Kaapse keuken. Dat smaakte naar meer.

Na Dullstroom veranderde het landschap. Het werd heuvelachtiger en vlakbij ons eindpunt kregen we alvast een voorproefje van de prachtige landschappen; de uitlopers van de Drakensbergen zagen er adembenemend uit. Dit beloofde een mooie reis te worden.

Tegen het eind van de middag kwamen we aan in Timbavati Private Game Reserve. Dit park grenst aan het Krugerpark en staat hiermee in open verbinding. Door het Krugerpark mag je met je eigen auto rijden. Het is alleen toegestaan om op de officiële wegen te rijden en het park is toegankelijk tussen zonsopkomst en zonsondergang. Wil je niet met je eigen auto rijden, dan zijn er vele mogelijkheden om een georganiseerde safari te maken. Dit kan in het Krugerpark of in een van de aangrenzende privé parken.

Er werden wat opgewonden kreten geslaakt als de jeep erg schudde, maar opeens was het muisstil. Vlakbij stonden giraffen en zebra’s.

Een adembenemend mooi gezicht. Even verderop liepen de gnoe’s voor onze jeep. Ons geluk kon niet op, want binnen een half uur stonden we oog in oog met een familie olifanten.

Voor ons stonden er open jeeps klaar voor een sunset safari! Opgewonden gingen we op pad met onze chauffeur/gids en voorop de jeep zat de wildspotter. Op zoek naar de Big Five! Het rijden in de jeep was al een beleving op zich. Door de regen van de dagen ervoor waren de paden niet overal goed begaanbaar.

Het was stiller dan stil, toen een van de olifanten op nog geen meter afstand onze jeep voorbij liep. Prachtig!

Maar dat was nog niet alles. Wat later zagen we neushoorns. Na zonsondergang ging onze zoektocht in het donker verder. Deze spannende zoektocht werd beloond. Een leeuw en zes leeuwinnen kruisten ons pad! Aan het eind hadden we het geluk een aantal buffels te zien. Een mooi resultaat voor een eerste safari. Alleen voor de luipaard zullen we nog een keer terug moeten keren naar Zuid Afrika.

Na onze mooie safari stond een ander hoogtepunt op het programma: de Panorama route. Deze route mag je niet missen als je in Zuid Afrika bent. De route voert je door de ruige bergketen van de Noordelijke Drakensbergen en brengt je langs Blyde River Canyon, Bourke’s Luck Potholes, God’s Window en de 3 Rondavels.

Met de spectaculaire uitzichten nog op ons netvlies gingen we door naar een ander deel van Zuid Afrika. We vlogen van Johannesburg naar George en reden door naar Knysna. Hier werden we verrast door een mooie grillige kustlijn met schilderachtige baaien, bergen, rivieren en bossen. Knysna ligt aan een lagune en is een sfeervolle plaats. In de omgeving kun je heerlijk wandelen, fietsen en golfen.

Weer een totaal ander landschap is de Karoo. Deze halfwoestijn is een uniek en typisch Afrikaans landschap. In deze regio zijn veel struisvogelboerderijen. Een bezoek aan een van de boerderijen is zeker de moeite waard. In de buurt van Oudtshoorn verbleven wij in Buffelsdrift Game Lodge. Deze accommodatie staat garant voor een echt “Out of Africa” gevoel. We verbleven in een zeer luxe ingerichte tent en vanaf onze veranda keken we uit over het meer. Terwijl we luisterden naar de prachtige geluiden van de vogels, zagen we in het meer de nijlpaarden hun hoofden boven het water uitsteken.

Als we de Karoo achter ons laten komen we door de wijngebieden van Zuid Afrika. Het gebied rond Stellenbosch is een belangrijke wijnstreek en de stad zelf is erg mooi. De historische kern is goed bewaard gebleven en je waant je in de tijd van de pioniers. Buiten de stad zijn veel mooie accommodaties, waar je heerlijk kunt genieten van de wijn en het land.

Het laatste deel van onze reis. Als we de stad naderen zien we de bekende Tafelberg. Het is altijd bijzonder om iets, dat je al vaak op TV en in tijdschriften hebt gezien, nu in het echt te mogen zien. En uiteraard gaan we met de kabelbaan omhoog. Het uitzicht over de stad is prachtig.

Kaapstad is echter niet alleen pracht en praal. Met de stichting Jorvan Community Outreach bezochten we een township. Een indrukwekkende, maar ook leuke ervaring. We bezochten drie projecten die de stichting steunt. We kwamen in contact met hele lieve mensen en vooral met heel veel vrolijke kinderen. Een onvergetelijk moment.

Als afsluiting van onze reis maakten we een tocht over het Kaapse schiereiland. Via de fraaie kustweg “Chapman’s Peak Drive” reden we naar Kaap de Goede Hoop en vervolgens naar Boulders Beach om te genieten van de Afrikaanse pinguïns.

Deze reis heeft alle verwachtingen overtroffen. Zuid Afrika is een prachtig land om te bezoeken en zeker het terugkeren waard!

Vraag een vrijblijvende offerte aan met het onderstaande formulier

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

Noordwijk

Abr. van Royenstraat 91

2202 EM Noordwijk

 071 - 3610500 noordwijk@travelxl.nl

Voorhout

Herenstraat 83

2215 KG Voorhout

0252 - 232022

voorhout@travelxl.nl

 

Lisse

Kanaalstraat 24

 2161 JL Lisse

0252 - 419138

lisse@travelxl.nl

Scheveningen

Badhuisstraat 148

2584 HL Scheveningen

070 - 3541688

scheveningen@travelxl.nl

Beuk ZakenreizenXL

Abr. van Royenstraat 91

2202 EM Noordwijk

 071 - 3618703

zakenreizen@travelxl.nl

TravelXL Beuk Abraham van Royenstraat 91 2202 EM Noordwijk - Alle filialen 155 2200 AD Noordwijk

Bankrelatie ING - NL32INGB0477503187 KVK - 28056400 BTW - NL 8185.85.638.B01